Como ya sabréis no me gusta nada nada repetir contenido en los posts… Por tanto hoy no voy a hablar ni de la nit de la #punxà, ni de la #batalladeflors, porque ya está todo dicho (creo). Así que os voy a hablar de una curiosidad muy grande que aprendí el año pasado… La variedad de las flores que se lanzan en la Batalla de Flores cuyo nombre científico es Tagetes erecta y nombre común Clavel de Indias o Clavel Chino.
Com ja sabreu no m’agrada gens gens repetir contingut en els posts… Per tant hui no parlaré ni de la nit de la #Punxà, ni de la #batalladeflors, perquè ja està tot dit (crec). Aixina que vos parlaré d’una curiositat molt gran que vaig aprendre l’any passat… La varietat de les flors que es llancen a la Batalla de Flors que tenen per nom científic Tagetes erecta i nom comú Clavell d’Índies o Clavel Xinès.
Tagetes o cempasúchil es un género de plantas herbáceas anuales o perennes en la familia de la margarita. Son nativas de México y distribuidas a lo largo de América. Esta planta se conoce también como clavelón de la India, clavelón o clavel chino, tal y como os he comentado antes… Es una planta anual cuya altura oscila entre 30 hasta 110 cm. y además muy aromática, ellos me aseguran que tiene propiedades insecticidas por su olor tales como auyentar a los pulgones, pero a la vista está que a los gusanos les encanta más que auyenta… Sus tonalidades van del naranja hasta el amarillo y posee un largo periodo de floración que se extiende durante todo el verano y el otoño pero en climas cálidos como el nuestro se alarga todo el invierno y se adapta muy bien a las condiciones atmosféricas de las zonas marítimas como la de Valencia, por lo tanto es óptima para el uso que le damos… En la medicina tradicional se usa contra cólicos y parásitos intestinales, por lo que si alguna preseleccionada se tragó alguna ayer, no hay problema, hace más bien que mal en el intestino 😉 Y en la alimentación, su pigmento amarillo es utilizado para alimentar a las gallinas para que la yema de los huevos que ponen sea más amarillenta.
Tagetes o cempasúchil és un gènere de plantes herbàcies anuals o perennes en la família de la margarida. Són natives de Mèxic i distribuïdes al llarg d’Amèrica. Esta planta es coneix també com clavelón de l’Índia, clavelón o clavell xinés, tal com vos he comentat antes… És una planta anual l’altura de la qual oscil·la entre 30 fins a 110 cm. i a més molt aromàtica, ells m’asseguren que té propietats insecticides per la seua olor com ara auyentar als pugons, però a la vista està que als cucs els encanta més que auyenta… Les seues tonalitats van del taronja fins al groc i posseïx un llarg període de floració que s’estén durant tot l’estiu i la tardor però en climes càlids com el nostre s’allarga tot l’hivern i s’adapta molt bé a les condicions atmosfèriques de les zones marítimes com la de València, per tant és òptima per a l’ús que li damos… En la medicina tradicional s’usa contra còlics i paràsits intestinals, per la qual cosa si alguna preseleccionada es va engolir alguna ahir, no hi ha problema, fa més bé que mal en l’intestí 😉 I en l’alimentació, el seu pigment groc és utilitzat per a alimentar les gallines perquè el rovell dels ous que posen siga més groguenc.
![]() |
«Flores de cempasúchil en la tradición mexicana.» de Coatl15 |
Perquè vegeu com passa del camp als nostres carrers ací vos deixe un vídeo que han pujat sobre una altra batalla de flors molt famosa, la de Laredo, per a la que usa el mateix clavelón i per cert, vos invite a visitar el seu web www.batalladeflores.net, on s’aprecien les meravelles que fan de què tenim molt que aprendre i que a més els seus orígens es remunten als mateixos que la nostra.
Leave a Reply